Wie is Paul Pieters?

Posted on

Na het behalen van het diploma leerlingstuurman BS voor de Grote Handelsvaart aan de Hogere Zeevaartschool te Vlissingen begon op 1 juli 1976 mijn carrière bij de Koninklijke Nedlloyd.

Op 8 november 1977 behaalde ik het diploma 3de Stuurman voor de Grote Handelsvaart. Ik heb in totaal vier en half jaar gevaren voor de Koninklijke Nedlloyd.

 

Op 16 maart 1981 werd ik door Koninklijke Nedlloyd als Aspirant Reserve Officier uitgeleend aan de Koninklijke Marine. Na zeventien maanden dienstplicht, werd ik Kort Verband Vrijwilliger en werd mijn baan bij Koninklijke Nedlloyd opgezegd.

Ik heb in totaal negen en een half jaar – als Officier Zeedienst – gediend bij de Koninklijke Marine. De eerste drie en een half jaar bij de Mijnendienst waarbij mijn laatste varende functie Oudste Offcier was aan boord van Hr. Ms. Scheveningen.

Na het doorlopen van de Opleiding Meteoroloog, werd ik meteoroloog bij de Koninklijke Marine. Hierbij werden functies vervuld op Marine Vliegkamp Valkenburg en Marine Vliegkamp De Kooy.

Van augustus 1989 t/m maart 1990 werd ik als Liaison Officier en Meteoroloog uitgeleend aan de Koninklijke Luchtmacht en werkte ik bij de Luchtmacht Verbin-dings- en Meteorolopgische Groep te Hilversum, bij het Luchtmacht Meteorologisch Centrum.

 

Van 4 september 1990 tot en met 31 juli 2014 werkte ik als Officier Meteorologie bij de Koninklijke Luchtmacht. Gedurende mijn periode bij de Koninklijke Luchtmacht, ben ik ook drie en een half jaar als meteoroloog te werk gesteld geweest bij het 1ste Duits-Nederlandse Legerkorps te Münster.

Op 1 augustus 2014 ben ik met Functioneel Leeftijd Ontslag gegaan maar gelijk aangenomen als Senoir Docent Meteorologie bij defensie. Mijn contract eindigde op 31 december 2017.

De theoretische kennis en mijn operationele ervaring heb ik van 1 april 2006 t/m 31 december 2017 als Docent Meteorologie mogen overbrengen op (toekomstige) meteorologen van Koninklijke Marine & Koninklijke Luchtmacht, het K.N.M.I., de Nederlandse Antillen, Suriname en de Belgische Meteo Wing.

Sinds 29 januari 2018 werkt ik bij KPN Zakelijk Markt te Maastricht.